Jak je to doopravdy? 4 mýty o investování, které stále přežívají


Mnoho lidí si myslí, že investování je pouze pro bohaté, nebo že je příliš rizikové. Tyto mýty mohou odrazovat širokou veřejnost od využívání výhod, které investování nabízí. Naštěstí moderní technologie a inovativní investiční platformy, jako je Max Invest, usnadňují investování všem. V tomto článku se podíváme na čtyři nejběžnější mýty a řekneme si, jak je to doopravdy. Ukážeme si také, jak naše aplikace může zpřístupnit investování třeba i vám.


Mýtus č. 1: Investování je jen pro bohaté

Proč tento mýtus přetrvává
Investování bylo historicky spojováno s bohatými lidmi a velkými finančními prostředky. Mnoho lidí tak dodnes věří, že potřebují velký kapitál, aby mohli začít investovat.

Proč to není pravda
Díky moderním investičním platformám můžete začít investovat s malými částkami. Například s naší aplikací Max Invest můžete investovat již od 100 Kč. Investování je tak přístupné pro každého, bez ohledu na výši příjmu.

Jak naše aplikace pomáhá
Max Invest umožňuje investovat malé částky a nabízí pět předpřipravených portfolií, která jsou navržena tak, aby vyhovovala různým rizikovým profilům a cílům investorů. Tímto způsobem můžete začít investovat postupně a budovat své bohatství.

Mýtus č. 2: Investování je příliš rizikové

Vnímání rizika v investování
Investování je často vnímáno jako rizikové kvůli možnostem ztráty kapitálu. Tento strach může být překážkou pro mnoho lidí, kteří by jinak investovali.

Různé typy investic a jejich rizikový profil
Existují různé typy investic, od nízkorizikových, jako jsou například státní dluhopisy, až po vysoce rizikové, jako jsou akcie a kryptoměny. Každý typ investice má svůj vlastní rizikový profil a potenciál výnosu.

Jak řídit riziko a diverzifikovat portfolio
Diverzifikace je klíčem k řízení rizika. Rozložení investic do různých tříd aktiv může pomoci minimalizovat riziko a maximalizovat výnos. Pokud nevíte, co přesně termín „diverzifikace“ znamená, můžete si o ní přečíst u nás na blogu v článku Proč je diverzifikace důležitá.

Jak naše aplikace pomáhá
Naše aplikace poskytuje vzdělávací materiály a nástroje, které vám pomohou porozumět rizikům spojeným s investováním. Svá rozhodnutí tak budete mít více pod kontrolou. Navíc nabízíme pět předpřipravených portfolií, která jsou rozdělená podle rizika, což usnadňuje výběr investic podle vašich preferencí.

Mýtus č. 3 : Potřebujete být finančním odborníkem, abyste mohli investovat

Dnešní investiční platformy nabízejí vzdělávací materiály a podporu, které usnadňují začátek. Naše aplikace má integrovanou Akademii, která vám může pomoct se zorientovat ve světě investic.

Mýtus č. 4: Investování je časově náročné

Pravidelné platby mohou zjednodušit proces a ušetřit čas. Naše aplikace nabízí nastavení pravidelných investic a přehledné grafy pro lepší orientaci. Nastavte např. trvalý příkaz na investiční účet a pravidelné investice, a celý proces bude plně automatizován, což vám ušetří čas.

Závěr

Vyvrácení mýtů je klíčové pro zpřístupnění investování pro širokou veřejnost. Naše aplikace nabízí možnosti investování pro každého, bez ohledu na příjem nebo zkušenosti. Začněte investovat a využijte výhod, které investování nabízí. Vyzkoušejte naši aplikaci a udělejte první krok k budování svého finančního zdraví.


Důležitá upozornění o investičních rizicích

S investičními nástroji jsou spojena různá investiční rizika, hodnota investice může kolísat a návratnost investované částky není zaručena. Minulé výnosy nejsou zárukou budoucích výnosů.  


Veškeré informace, názory a prognózy obsažené v tomto textu jsou pouze informativního charakteru, nepředstavují žádnou nabídku na jakoukoliv transakci nebo závazek k realizaci jakékoliv transakce a v žádném případě nejde o investiční poradenství. Obsah sdělení je vytvářen dle nejlepšího vědomí a s řádnou odbornou péčí, Max Invest, a.s. však nezaručuje správnost, úplnost a přesnost jeho obsahu. Max Invest, a.s. nenese žádnou odpovědnost za případné škody vzniklé jakýmkoliv třetím osobám v důsledku využití informací uvedených v tomto sdělení.